Дома > Вести > Вести од индустријата

Оперативната вештина на екструдерот (1)

2021-12-21

При изработка на различни пластични производи, работните точки наекструдеротсе различни, но имаат и свои сличности. Следното е краток вовед за истите работни чекори и клучните работни точки на екструдерот при екструдирање на различни производи.

1. Подготовка пред почеток(екструдер)
(1) пластика за обликување со истиснување. Суровините треба да ги исполнуваат бараните барања за сушење, а доколку е потребно, потребно е дополнително сушење. Суровините се просејуваат за да се отстранат агломератите и механичките нечистотии.(екструдер)
(2) проверете дали системите за вода, електрична енергија и гас на опремата се нормални, уверете се дека колата за вода и гас се деблокирани и не протекуваат, дали електричниот систем е нормален и дали функционираат системот за греење, контролата на температурата и разни инструменти сигурно; Спроведете пробно возење со мала брзина на помошниот мотор без оптоварување и набљудувајте дали опремата работи нормално; Вклучете ја вакуумската пумпа на масата за поставување и набљудувајте дали работи нормално; Подмачкајте ги деловите за подмачкување на различна опрема. Доколку се открие каква било грешка, таа ќе се отстрани навреме.
(3) инсталирајте ја главата на машината и ракавот за поставување. Изберете ја спецификацијата на главата според разновидноста и големината на производот. Инсталирајте го носот по следниот редослед.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept