Дома > Вести > Вести од индустријата

Одржување на екструдерот (1)

2021-12-22

Системот за истиснување на завртките се одржува на два начина: дневно одржување и редовно одржување:

(1)(екструдер)секојдневното одржување е редовна рутинска работа, која не ги зема предвид работните часови на опремата и обично се завршува при стартување. Клучната точка е да се исчисти машината, да се подмачкуваат сите подвижни делови, да се прицврстат лесно лабавите делови со навој и навремено да се проверуваат и прилагодат моторите, контролните инструменти, работните делови и цевководите.

(2)(екструдер)редовното одржување генерално се врши откако екструдерот ќе се исклучи по континуирано работење 2500-5000h. Машината треба да се расклопи за да се провери, измери и идентификува абењето на главните делови, да се заменат деловите што ја достигнале одредената граница на абење и да се поправат оштетените делови.

(3)(екструдер)не е дозволено да работи празно за да се избегне грубо тркалање на завртката и бурето.

(4)(екструдер)ако се појави ненормален звук за време на работата на екструдерот, тој веднаш треба да се прекине за проверка или поправка.

(5) спречи метал или други разни работи да падне во бункер за да се избегне оштетување на завртката и цевката. Со цел да се спречи влегувањето на железо во бурето, може да се инсталираат магнетни апсорбирачки делови или магнетни рамки на приклучокот за напојување на бурето за да се спречи паѓање на разни работи во бурето. Материјалите мора да се прегледаат однапред.

(6) се обрне внимание на чистотата на производствената средина. Не мешајте ѓубре и нечистотии во материјалите за да ја блокирате филтерската плоча, што ќе влијае на излезот и квалитетот на производот и ќе ја зголеми отпорноста на главата.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept