Дома > Вести > Вести од индустријата

Помошна опрема на екструдер(1)

2021-12-21

Помошната опрема на единицата за истиснување на пластика(екструдер)главно вклучува уред за поставување, уред за исправање, уред за претходно загревање, уред за ладење, уред за влечење, бројач на броила, тестер за искри и уред за земање. Намената на единицата за истиснување е различна, а избраната помошна опрема е исто така различна, како секач, машина за сушење, уред за печатење итн.

Уред за исправување наекструдерот
Најчестиот вид на пластичен отпад за истиснување(екструдер)е ексцентричност, а различните видови на свиткување на јадрото на жицата е една од важните причини за ексцентричноста на изолацијата. За време на истиснување на обвивката, гребаницата на површината на обвивката често е предизвикана од свиткување на јадрото на кабелот. Затоа, уредот за исправување во различни единици за истиснување е од суштинско значење. Главните видови уреди за исправување се: тип на валјак (поделен на хоризонтален и вертикален тип); тип на макара (поделен на единечна макара и блок на макара); тип на крик, кој игра различни улоги како што се возење, исправање и стабилизирање на напнатоста; тип на ролери (поделен на хоризонтален и вертикален тип) итн.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept